Viihtyvyys ja ergonomia kuntoon toimistossa ja kotona

Listasimme asioita, joilla viihtyvyyttä ja työskentelymukavuutta voi parantaa niin toimistossa kuin kotona.

1. Hyvä työskentelykorkeus

Työpöydän ääressä saatetaan istua päivässä jopa yli kahdeksan tuntia. Jaksamisen ja hyvän työtehon varmistamiseksi onkin tärkeää, että pöydän ääressä on mukava istua. Mikäli nykyiset pöydät tarvitsisivat enemmän pelivaraa tai säätöä, pöytään voi vaihtaa säädettävät pöydänjalat. Riippuen mallista ja tyypistä jalkoja löytyy 2-20 senttimetrin säätövaralla. Esimerkiksi tässä mallissa jalalla voi säätää pöydänkorkeutta melkein 20 senttimetriä.

2. Kokoustilan pöytä

Onko kokoustilan pöytä käymässä liian pieneksi ja nurkkien pöydänjalat ovat aina tuolien ja jalkojen tiellä, kun toimiston väki kokoontuu viikkopalaveriin tai koko perhe keittiön pöydän ääreen? Tyylikkäät laippajalat asetetaan pöydän keskelle, jolloin ongelma poistuu.

3. Pehmeät toimistopyörät

Varsinkin avokonttorissa voi olla paljon meteliä, mikä häiritsee työntekoa. Hektisessä ympäristössä tuolien pehmeät toimistopyörät pienentävät melua, sillä ne eivät aiheuta minkäänlaista ääntä tuolilla liikuttaessa. Ne eivät myöskään jätä jälkiä lattiaan (värjäymiä tai painumia) kuten tavalliset, kovemmat pyörät. Pehmeät toimistopyörät tunnistat SOFT-tunnuksesta nimessä. Pyöriä voi käyttää myös muissa kalusteissa kuin toimistotuoleissa.

4. LED-ovivalo kaappeihin

Onko mappikomerosta aina hankala löytää hämärässä mitään? Kaapinoviin saa asennettua erityisiä LED-ovivaloja, jotka menevät automaattisesti päälle, kun ovi avataan.

LED-ovivalo kaappiin on varsin hauska yksityiskohta kotiinkin. Mikä olisikaan parempi syy mennä ostoksille kuin se, että vaatekaapissa palaa vain valo?

led ovivalo toimisto kaappi